طرحdrorبرای زندگی اجتماعی در جزیره

پاتوقی برای دانشجویان شهرسازی

با سلام به جمع ما خوش آمدید این تارنما بهانه ای برای جمع بودن ماست لحظه های خوب و مفیدی را سپری کنید مدیریت وبگاه سیمای شهر
:: پروفایل مدیر وبلاگ
جهت اطلاع از تنظیمات و ویــــرایش این قالب اینجا را کلیک کنید.

.:: کلیک کنید ::.
 
طرحdrorبرای زندگی اجتماعی در جزیره
نویسنده :
تاریخ : 13 / 8 / 1391
دولت ترکیه در حال تحقیق و بررسی امکان ساخت دومین کانال در استانبول است که منجر به حفر یک بیلیون متر مکعب از خاک سرزمین اصلی ترکیه می‌شود.

بر این اساس، یک توسعه دهنده ترک به نام سردار اینان از طراح نیویورکی،Dror Benshetrit، دعوت به همکاری کرد تا برای بازسازی خاک به جامعه‌ای مثبت و نوآورانه با ظرفیت 300000 سکنه طرحی نوین ارائه دهد.

 پس از شش ماه کاوش، تحقیق، بحث و تبادل نظر با تیم کارشناسی نظیر مؤسسه Buckminster Fuller، Buro Happold و...، Dror طرح خود را در هفته طراحی استانبول ارائه داد.

Dror طرحی برای جزیره HavvAda با قطر 3 کیلومتر ارائه داد. این جزیره سرسبز با شش تپه منحصر به فرد در ابعاد متفاوت، مرکز شهر این زمین را احاطه کرده است.

 هر تپه بر روی یک گنبد بزرگ متشکل از سطوح هندسی است که از ساکنان دامنه تپه و مرکز محافظت می‌کند. کل طرح بیشتر بر پایه تمامیت و بی‌نقصی تراکم و کشش منطقه و مثلث است.



استودیوی Dror اینگونه توضیح داد: «اساساً جوامع مناطق مسکونی شان را در اطراف مرکز شهر جایی که تصمیمات سیاسی و تجاری گرفته شده و در کنار مکان‌های مذهبی بنا می‌نهند.

 دره مرکزی جزیره فضایی ایده‌آل برای طراحی پارکها و مراکز تفریحی است. سقف بعضی از ساختمانها پوشیده از گیاهان سبز طبیعی است. از آنجا که آنها به بازیافت انرژی ثابت جزیره کمک می‌کنند، در محیط زیست طبیعی محو می‌شوند.»

تپه‌های HavvAda از نظر فرهنگی شش میکرو محیط منحصر به فرد ایجاد می‌نماید که در یک شبکه شهری سه‌بعدی به یکدیگر متصل هستند.

 هر کدام از آنها با گنبد متشکل از سطوح هندسی محافظت می‌شود که از هسته جزیره می‌روید. اندازه این سازه‌ها از 230 متر تا 400 متر متغیر است و پوشیده از شبکه سبک وزن و قوی است که به تپه‌ها شکل داده و شبکه زیرساختی جزیره را تشکیل می‌دهد.

 ساختمان‌ها به صورت افقی توسعه یافته‌اند و دور تپه در سطوح مختلف چرخیده و ساکنان دامنه کوه را یکپارچه‌سازی کرده و مجهز به سیستم حمل و نقل سریع‌السیر است.



مراکز کاری در مرکز گنبد هر تپه با دسترسی آسان به سیستم‌های حمل و نقل ، منازل مسکونی و مرکز شهر قرار دارند.

این مراکز علاوه بر بخش‌های تجاری به تسهیلات آموزشی، سرگرمی، سلامتی و ورزشی نیز مجهز هستند.

هر شش میکرو محیط بیشتر از حد نیازشان انرژی تولید می‌کنند. هر تپه ، اکوسیستم خودش را با تجدید انرژی کاملاً یکپارچه نشان می‌دهد.

 دامنه تپه‌ها شامل سیستم‌های بازیافت انرژی از طریق شبکه به یکدیگر و در نهایت به دره وسط جزیره متصل هستند. این سیستم‌ها وسایل گرمایش و سرمایش درون گنبدها را فراهم می‌آورند.



 ساختار سازه جزیره به گونه‌ای است که فاضلاب را تصفیه می‌کند. دامنه‌های تند تپه نیز به عنوان سیستم‌های تهویه طبیعی عمل می‌کنند. از دید Dror، باد و آب باران بازیافت شده و برای زندگی اجتماعی استفاده می‌شود.

«نسل‌های آینده قرن بیستم را به خاطر خواهند سپرد نه به خاطر دوران درگیری‌های سیاسی و یا اختراعات فنی بلکه به عنوان دوره‌ای که جوامع بشری به رفاه تمام نژادها به عنوان یک هدف عملی فکر می‌کنند.» Aarnold J. Toynbee، مورخ انگلیسی (1975 ـ 1889)







 
 
منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز

نظرات شما عزیزان:

ندا
ساعت10:54---14 آبان 1391
مرضیه جون ممنون واقعا جالب بود
مرسی عـــــــزیزم


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرسازی، ،
 

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 46
بازدید ماه : 363
بازدید کل : 39624
تعداد مطالب : 230
تعداد نظرات : 673
تعداد آنلاین : 1